Breuss massage

De zachte Breuss Massage van de wervelkolom gaat ervan uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen d.m.v. deze massage gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren en regenereren met als resultaat dat u zich beter gaat voelen.

De Breuss Massage is een hele rustige therapeutische rugwervel massage, die psychische en lichamelijke blokkades goed kan oplossen. Veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias, ischialgie en een chronische hernia zijn met deze methode ongevaarlijk en goed te behandelen. Voor acute ischialgie is dit zelfs de enige manier om te behandelen!!

Slechts een stuk zijdepapier wordt benut om de speciale olie diep in te laten werken op de tussenwervelschijven om het proces te stimuleren.

Combinatie behandelingen van Dorn methode en Breuss massage zijn vaak zeer succesvol zoals bij hevige wervelkolom problemen , enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss Massage een ideale voorbereiding op de Dorn herapie.

De Breuss Massage kan ook direct na de Dorn methode gegeven worden om de wervelkolom op een rustige manier nog meer te strekken. Daarnaast worden vaak  bewegingsoefeningen, voedingsadvies, life-style coaching en schröpfen onderdeel van het behandeling

breuss massage

Combineren met Dorn methode

Bij hevige wervelkolom problemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss Massage een ideale voorbereiding op de Dorn methode. De Breuss Massage kan ook direct na de Dorn methode gegeven worden om de wervelkolom op een rustige manier nog meer te strekken.

Schröpfen, voedingsadvies/ -begeleiding, Dorn methode bewegingsoefeningen, begeleiding en Breuss-massage worden vaak succesvol naast elkaar gebruikt als onderdeel van het behandelplan.

Contra-indicaties voor Breuss-methode

Acute hernia, (bot)kanker, vergevorderde osteoporose, acute migraine, acute ontstekingen, na ongeluk (zonder artsbezoek), botbreuken, of verlammingsverschijnselen. In sommige gevallen is het mogelijk dat uw arts geen bezwaar heeft dan helpt praktijk NUR u graag. Bij twijfel raadpleeg uw arts!