Dorn methode

De Dorn methode is een pijnloze correctie van de bekkenstand en de wervelkolom na het opheffen van het beenlengte verschil. Het corrigeren van het beenlengte verschil is de grondslag van deze methode. Beenlengte verschil komt bij heel veel mensen voor en is zeer goed te corrigeren.

Klachten die goed verholpen kunnen worden zijn:

beenlengte verschil
scheef staan van het bekken
schouder-, rug- en voetklachten
hoofdpijn en migraine
uitstralende pijn naar armen en benen
darm- en blaasklachten
galblaasklachten

Geheel pijnloos en via een zachte, rustige behandeling is het beenlengte verschil te corrigeren. Hierna kunnen de wervels middels dynamische correcties voorzichtig op hun goede plaats geduwd worden. Dit gebeurt met beweging en druk op de juiste plek. Deze behandeling is ongevaarlijk en zonder bijwerkingen. 

Door goede samenwerking tussen cliënt en praktijk NUR is het mogelijk om gewricht- en rugwervel correcties uit te voeren. De correctie die worden uitgevoerd zijn zogenaamde dynamische (in beweging) correcties. Hierdoor accepteert het lichaam de correcties.  dorn methode

Na de Dorn methode wordt over gegaan op Breuss-massage om de behandeling af te sluiten. Wel is het goed 2 tot 3 dagen na de behandeling zware inspanning te vermijden, een lichte spierpijn is niet ongewoon. Na de behandelingen worden ook een serie oefeningen doorgenomen en als oefeningen voor thuis meegegeven.

De Dorn methode en Breuss-massage worden vaak succesvol naast elkaar gebruikt als onderdeel van het behandelplan. Waarbij ook de thuisoefeningen een belangrijk onderdeel zijn.

Contra-indicaties voor Dorn methode

Contra-indicaties voor Dorn methode zijn o.a.; ongevallen, breuken, bot ontkalking, verlammingen, acute hernia of spit waarbij client ernstige pijn heeft, koorts, diverse kankersoorten o.a. bij wervels, botten en gewrichten of borstkanker, Bij twijfel overleg altijd eerst met uw huisarts!