Medical taping

Medical taping is pijn verlichtend en herstel bevorderend bij veel klachten aan spieren, pezen, slijmbeurzen en gewrichten. Kneuzingen, ontstekingen, littekenverklevingen, kunnen goed behandeld worden. Alsook rug-, schouder-, en nekklachten, golf- en tenniselleboog, klachten vanuit een (verkeerde) houding en menstruatieklachten.

medical taping

Medical Tape is gemaakt van elastisch katoen, wat zeer goed ventileert en waterbestendig is (douchen is geen probleem). Het heeft een anti-allergische lijmlaag waardoor huidirritatie bijna niet voorkomt en kan tot bijna een week gedragen worden.

Bewegen met een normale spieractiviteit is essentieel voor de gezondheid en voor het herstellen van een aandoening of trauma. De elastische tape ondersteunt de spieren en gewrichten in tegenstelling tot het traditionele tapen en bandageren. Doordat de tape met een rek van ongeveer 15% ten opzichte van de huid wordt aangebracht, zorgt dit voor een liftende werking van de opperhuid. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding en worden afvalstoffen beter en sneller afgevoerd. Daarnaast wordt door de liftende werking de druk op de (pijn)sensoren minder waardoor de pijn verdwijnt of verminderd. Meteen na een trauma kan medical taping gebruikt worden. Vaak in een combinatiebehandeling van cross tapen (laat zwelling afnemen) en tapes ter ondersteuning van het gewricht, de banden en de spieren.

Contra-indicaties voor medical taping

Contra-indicatoren zijn: oedeem op basis van hartklachten, nierklachten, de aanwezigheid van carcinomen of metastasen en bij trombose dient u eerst met arts/specialist te overleggen. Dit omdat er bij medical taping een bloedprop kan losschieten omdat de circulatie wordt aangezet.