Manuele lymfe drainage

Manuele lymfe drainage is zacht, erg zacht. Voor het beste resultaat mag niet te veel druk worden uitgeoefend. De behandeling voelt dan ook zeer ontspannend aan. Het is een massagevorm gericht op het stimuleren van het lymfestelsel. Bij praktijk NUR gebeurt dit volgens de methode van dr. Vodder. Er wordt ritmisch met zachte bewegingen spiraalvormige druk uitgeoefend op de lymfeklieren en lymfebanen waarbij de richting wordt bepaald door de stroomrichting van het lymfestelsel. Belangrijk is het ritme, dit moet overeenkomen met het open en sluiten van de kleppen in de lymfebanen, want alleen dan kan het "overtollige" lichaamsvocht goed afgevoerd worden.

manuele lymfedrainage

Het lymfevaatstelsel is o.a. bedoeld voor afvoer van afvalstoffen en heeft een belangrijke rol bij ons immuunsysteem. Wanneer dit "verstopt" raakt wordt het lichaam minder gezond en voelen we ons onplezierig, moe, futloos etc. Door de circulatie weer te herstellen voert het lichaam de afvalstoffen snel af. De huid gaat er beter uitzien en onze weerstand gaat omhoog.

Lymfe drainage is zeer geschikt voor: :

Zwelling zoals lymfe oedeem
Zwellingen na zwangerschap of ongeluk
Verstuikingen
Spierpijnen en spierletsels
Klachten als gevolg van stress, zoals slapeloosheid, concentratieverlies, constipatie, diarree en hoofdpijn
Bepaalde ziektebeelden zoals SRI-klachten, fibromyalgie en dystrofie
Klachten aan zenuwstelsel: bijv MS, gezichtsverlamming en migraine
Keel-, neus-, en ooraandoeningen (holte ontstekingen)
Huidproblemen: chronische eczeem, acné, littekens en verbrandingen

Contra-indicaties voor lymfe drainage

In gevallen van aangeboren afwijkingen aan uw lymfesysteem of oedeem als gevolg van ziektebeelden als nierklachten, hartklachten, kanker etc., kunnen wij u helaas niet behandelen maar moet u contact opnemen met uw arts of specialist.