Voedingsadvies

Welke zuren vergiftigen ons lichaam?
Hoe kan ik slakken oplossen en zuren neutraliseren?
Hoe kan ik de lege opslagplaatsen van mineralen in de huid, haren, haarboden, tanden, nagels, beenderstelsel en bloedvaten weer vullen?
Hoe kan ik tijdens de zwangerschap de volgende problemen vermijden: tandpijn, haarverlies, zwangerschapsstriemen, pukkels en aambeien?

Praktijk NUR geeft voor cliënten die hier behoefte aan hebben uitgebreid voedingsadvies.

VOEDING

Het is bekend dat gezonde voeding een mens wel doet, je bent wat je eet. Echter sommige mensen hebben een allergie voor bepaalde voeding of voedingsstoffen. Bijvoorbeeld aubergine's bij pigmentvlekken of de bekende pinda's. De wijze van voedingsbereiding, schillen, ongeschild, raspen, koken, bakken etc maakt veel verschil, veel gezonde voedingsstoffen gaan vaak verloren. Ook kunnen kleine dingen een groot verschil maken. Wortelsap voor het slapen gaan is goed tegen vergeetachtigheid net als rozemarijn en honingmeloen die je een uur na of voor de maaltijd moet eten. Net als fruit wat je ook beter voor het eten of een uur erna kunt eten. Tenslotte de wijze van eten, het moment zelf, de beleving, een moment voor jezelf. Vaak nemen we in geval van overgewicht onze toevlucht tot het volgen van een dieet en één keer in de week sporten. Dit kan helpen, zeker voor de korte termijn, maar verandering van leefstijl is noodzakelijk voor een blijvend resultaat.

voedingsadvies

Bij een gezonde levensstijl hebben de volgende factoren aandacht nodig. Fysieke factoren: voeding, beweging en rust. Daarnaast 3 sociale/emotionele factoren: positieve gedachten, contact en bezieling. Bij praktijk NUR komt eigenlijk bij iedere behandeling het belang van een goede voeding naar voren alsook eenvoudige voedingstips die al snel een verandering in het voedingspatroon kunnen brengen. Voor cliënten die dit willen, doet praktijk NUR ook aan voeding begeleidingstrajecten.