Ontzuren & ontslakken

Steeds vaker zien wij verzuring van het lichaam. Te veel zuren kunnen het lichaam belasten en het kost veel energie. Op deze manier wordt de basis gelegd voor vele ziektes. Maar weinig mensen leggen het verband tussen deze ziekten en een verstoring van het zuur-base evenwicht omdat ze de samenhang niet kennen. Gezondheid gaat dan ook altijd samen met een goede balans tussen zuren en basen. Door verzuren ontstaan slakken, dit zijn mineralen gekoppeld met zuren/gifstoffen die met water en vet gebonden zijn. Oorzaken van verzuring: Voeding, genotmiddelen, milieugiffen, stress, ergernis, hectiek, bewegingsarmoede en hoog intensieve sport/anaërobe sporten zijn factoren die de zuur-base huishouding negatief kunnen beïnvloeden. Of en de mate waarin je verzuurd bent kan praktijk NUR voor je meten.

. ontzuren en ontslakken

Slakken dienen afgevoerd te worden. Met zoutmassage, een vorm van ontspanningsmassage met Meine Base badzout,  start van de behandeling. Dit is een intensieve massage die niet alleen weldadig aanvoelt maar tevens de huid reinigt van afgestorven huidcellen en uw huid verzorgd. Daarnaast krijgt u uitgebreid voedingsadvies over ontzurende dranken en gerechten en ook suggesties om (kleine) dingen in uw leven aan te passen of te veranderen. Voor thuis kunt u het zogenaamde Meine Base badzout aanschaffen waarmee u een weldadig en behandelend bad kunt nemen.

Schröpfen , voedingsadvies/begeleiding en Dorn methode worden vaak succesvol naast elkaar gebruikt als onderdeel van het behandelplan.